Patrik med buss utanför Växjö

 

Välkommen till PHs Bussar som är en bildbank för bussar i Sverige!

Jag heter Patrik Hansson och är 30 år, jag kommer från Upplands Väsby utanför Stockholm men bor i Kiruna och jobbar som busstrafikplanerare där.
Jag har kört buss sedan jag fyllde 21 år och nedan kan ni se vart jag har jobbat.

2009 - 2011: Märsta Flygplatsparkering, Arlandastad
2011 - 2015: Hörvalls Trafik, Kiruna
2015 - 2015: Nilsbuss, Växjö/Åseda
2015 - 2018: Hörvalls Trafik, Kiruna
2018 - 2018: Göstas Buss, Umeå
2018 - Hörvalls Trafik, Kiruna

Jag började fotografera bussar år 2005 och höll på till maj 2008 då jag tog ett litet uppehåll för att börja fotografera byar och mindre orter. Jag tycker att det är otroligt kul att resa runt i landet och uppleva och utforska samhällena där.

Efter ett par månaders uppehåll med bussfotograferandet så började jag igen eftersom jag tyckte att det var så kul att fotografera bussar. Det finns ju olika bussar i hela landet och det gör det kul att leta efter dom och samtidigt får man se massor av olika samhällen som byar och städer.

Norrbottens län är den plats i landet jag tycker om mest för att där finns det många byar och det är på vissa ställen ganska outforskat, därför är det inte konstigt om om väldigt många av mina bilder kommer just därifrån.
En liten huvudregel för att få ut det mesta av bussfotograferandet är att fota på vardagar när skolorna är öppna och klockan är runt 7-9 och 14-16, de flesta ovanliga bussarna kör nämligen då.

Har du några frågor så gå in på Kontakt och skicka ett mejl eller vill du bara lämna en kommentar så gör du det i gästboken.
För alla mina bilder gäller Copyright Patrik Hansson och det innebär att om du inte har mitt tillstånd får du inte kopiera, sprida eller förändra någon av mina bilder.

Vill du använda någon av mina bilder så skickar du först ett mejl så kommer jag ta kontakt med dig angående eventuell ersättning och andra eventuella saker.